Ni csak ki beszél?

Scherer Tamás vagyok. 1973. június 28.-án születtem Szekszárdon. Jelenleg is itt élek, német nemzetiségi – testnevelés szakos tanárként tanítottam a Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola Grundschule-ben. 25 éve edzősködöm az atlétikában, jelenleg a Szekszárdi Sportközpont Nkft. sport koordinátora és az atlétika szakosztályának a vezetője is vagyok, a Sport XXI. és Kölyökből Atlétát Programban a Dél-Dunántúl régió koordinátora.

Amióta az eszemet tudom, szeretem az atlétikát, de a sportágak terén majdnem mindenevő vagyok. Az olimpiákat, világbajnokságokat, Európa bajnokságokat az első perctől az utolsóig követem. Ha lehetőségem nyílik rá testközelből követem az eseményeket. A Budapest Atlétikai Nagydíjon minden évben ott ültünk a szüleimmel és testvéreimmel a lelátón. Az első nagyobb világesemény, amit a helyszínen néztem végig az 1988-as Fedett Pályás Európa Bajnokság volt Budapesten, természetesen minden napra volt jegyünk. Majd ezt követte az 1989-es Fedett Pályás Világbajnokság szintén a fővárosunkban. 1998-ban önkéntesként közreműködtem az Európa Bajnokság lebonyolításában Budapesten. A call roomban dolgoztam a kontinensviadal teljes ideje alatt. 2002-ben kiugrottunk Münchenbe, hogy a helyszínen nézzük meg az Európa Bajnokság férfi magasugrásának döntőjét. 2004-ben ismét fedett VB volt Budapesten, természetesen mindhárom nap a helyszínen szurkoltam. 2006-ban végig ott voltam Göteborgban az Európa Bajnokságon, három versenynapra is volt jegyem. Természetesen a lényeg a férfi magasugrás döntője volt. 2008-ban, az „első olimpiámon” Pekingben ott ültem a fészekben, a harmadik sorban a férfi magasugrás döntőjét csodálva (másik napra is volt jegyem). 2009-ben Berlinben két világcsúcsot láttam egy nap alatt élőben első szabadtéri világbajnokságomon.

2010-ben a Budapesten rendezett Csapat Európa Bajnokságon a svéd válogatott kísérője voltam (Susanna Kallur, Khaddi Sagnia, Angelica Bengtsson, Christian Olsson, Linus Thörnblad, Emma Green stb.) öt emlékezetes napon át (verseny utáni napon közös ebéd és fürdőzés a Gellértben). Ezután Szentendre következett 2012-ben. A Mezei Futó Európa Bajnokságon a svájci időmérő cégnek segédkeztem a célsátorban. 2014-ben Zürichben gyarapítottam az „EB részvételeim” számát. Esős, hideg időben egy gyenge férfi magas döntőt láthattam.

Ezen kívül több mint tíz alkalommal vittem atlétáimat, barátokat a Besztercebányai magasugró gálára, ahol szinte minden világsztárt megcsodálhattunk. Kétszer jártunk Somoskőn is. Egy alkalommal Stockholmig repültünk az atlétákkal, hogy a DN Galan-t megnézhessük (Diamond League verseny), sőt két napig versenyeztünk is a DN Galan-Youth versenyén.

Egy szó, mint száz az elmúlt néhány évtizedben csak úgy szívtam magamba az atlétika levegőjét, és hogy nem csak a sportok királynője érdekel(t) bizonyítja az alábbi lista, hogy mely világversenyeken és mely feladatkörben működtem közre az elmúlt 26 évben:

  • 1995 Triatlon EB, Szombathely – logisztika
  • 1997 Ökölvívó VB, Budapest – MIC német informatikai cég tolmácsa
  • 1998 Atlétikai Európa Bajnokság, Budapest – Call Room
  • 1999 Kajak-kenu Maraton VB, Győr -  svéd csapat kísérője
  • 1999 Kettesfogathajtó VB, Kecskemét  - svéd csapat kísérője
  • 2010 Csapat EB, Budapest - svéd csapat kísérője
  • 2012 Mezei EB, Szentendre – Swiss Timing tolmács
  • 2017 EYOF, Győr -  konferanszié ( 1 nap helyettesítés)
  • 2018 U18 EB, Győr -  konferanszié

Szóval, van mondanivalóm!

 


 

huszhuszonharom.hu Copyright © 2022 Minden Jog fenntartva
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ